Vision

Heimland: Vårdagjämning är ett low fantasy-lajv, som handlar om bybornas och inrestas firande av den stora heimländska högtiden under vårdagjämningen. Den innebär inlajvreligionsutövande, tävlingar/lekar och underhållande samkväm samt mat och (alkoholfri) dryck på värdshuset.

Arrangörernas vison är ett tryggt arrangemang där det ska finnas utrymme för en bred variation av roller och där off-attribut inte ägnas någon uppmärksamhet och total nolltolerans råder gällande rasism, sexism, sexuella trakasserier, homofobi, funkofobi eller dylikt.

 

För vem passar Heimland: Vårdagjämning?

Heimland är en lajvkampanj som är tänkt att bli lite vad lajvarna som använder den gör den till, och den är tänkt att vara lättförståelig och en bra kampanj för nya lajvare att börja med. Däremot är det inte en renodlad lågkravskampanj utan vi ställer vissa krav på alla lajvare, t ex att följa dräktskicket (som är ganska generöst i tidsålder men stramare med material etc) och vi har en nybörjaransvarig för lajvet som hjälper nybörjare med att hitta rätt. Detta för att även erfarna lajvare ska känna att det finns utrymme för dem. Heimland-lajven är generellt lättsamma, och har vissa små buskisinslag (som exempelvis kungens lagar). Vi tar kampanjen och arrangerandet på allvar, men vi vill att folk ska kunna ha riktigt roligt och leka inom kampanjens ramar.

Comments are closed.