Heimland: (O)skyldig

Det är skymning över Kullabro. Över krönet ned mot byn kommer en ensam gestalt vandrandes. Han är klädd i mörka kläder och det vilar något olycksbådande över honom. Från värdshuset hörs det skratt och sång, i övrigt ligger byn tyst och stilla. Mannen närmar sig sömmerskans hus och sträcker på ryggen. Med beslutsamma steg går han den sista biten och bultar hårdhänt på dörren. ”- Ellie! Ellie Stormgren! Kom ut så jag får prata med dig!” Tystnaden som följer på dessa ord är kompakt. Det enda som hörs en lång stund är vinden som susar i träden och det lågmälda sorlet från värdshuset. Sedan hörs fotsteg inifrån huset och dörren öppnas försiktigt på glänt för att inte släppa ut stugvärmen. Mannen lyser upp. ”- Det är du! Äntligen har jag hittat dig efter alla dessa år!”

 

Välkomna till lajvkampanjen Heimlands 7:e lajv, Heimland: (O)skyldig. Det är ett lajv som kommer att handla om en rättegång, där Kullabros sömmerska Ellie ställs inför rätta, anklagad för att ha bragt sin make om livet. Olika personer ifrån olika delar av landet kommer att komma för att vittna i fallet och berätta vad man har hört och/eller sett. Vad som egentligen är sanningen – ja, vem vet!

Visionen är ett bylajv att trivas på, men samtidigt med något mörka undertoner – vad ska egentligen hända med sömmerskan? Dessutom har en av Kullabros invånare gått bort och man ska tillsammans minnas  henom genom en ordentlig gravöl, där man ser fram emot att utbyta minnen och historier om den bortgångne. Glädje och sorg, hand i hand!

Comments are closed.