Heimland: Den andra frukosten

I den lilla byn Skogbo, nära gränsen till Västmark, lever man i frid och lugn. Att det varit stökigt i övriga Heimland är ingenting man funderar så mycket över, utan alla sköter sitt hantverk och sina åkrar, äter gott och njuter av det livet har att erbjuda. Det finns inte stora mängder guld, men i alla fall så att man klarar sig. I trakten bor fyra olika ätter och man träffas med jämna mellanrum för att duka upp till långbord, sjunga, dansa och prata om vad som händer i trakten. Ska sanningen fram kanske det inte riktigt alltid är frid och fröjd, då en och annan dispyt uppstår lite var och varannan dag, men å andra sidan – hur tråkigt vore det inte att alltid vara vän med alla? Alltför tråkigt, så packa din finaste kjol eller väst och bege dig till Skogbo för en helg i goda (ibland), vänners lag!

Välkomna på ett bylajv i Heimlands gröna sommarskogar! Det blir ett litet, mysigt och för tillfället lite extra hobinspirererat lajv med fokus på det lilla och klassiskt Heimländska: mat, musik, värdshushäng, dans och relationer. På lördagen är dagens höjdpunkt en festmåltid där alla ska bidra med någonting (skriv i anmälan vad du/ni vill bidra med).

Praktiskt:

Incheck: Fredag 2024-07-12 från 12:00, bymöte 18:00, lajvstart cirka 19-20.
Utcheck: Lajvslut söndag 2024-07-14 cirka 10:00-11:00, utcheck därefter.
Plats: Pegas lajvby i Loppetorp, Tving.

Kostnad: 200:- lajvavgift för alla över 12 år, 100:- lajvavgift för alla över 6 år. Obligatorisk medlemsavgift i Pegas lajvförening 2024 50:- för alla. Kostnad för mat till självkostnadspris tillkommer.
Lajvavgiften betalas in till Pegas bankgiro 5711-2450 eller via Swish 1233444635. Glöm inte att märka din betalning så att vi vet vem som betalat.

Åldersgräns: Alla välkomna (alkoholförbud råder på lajvet enligt Pegas regler).

Sökta roller: Bybor, hantverkare, musiker, präst, byns sheriff bl a.

Huvudarrangör: Petra Kronvall-Hellbring, kontaktas på Pegas Facebooksida via messenger.

Hjälparrangörer: Behövs, kontakta oss gärna vid intresse!

Comments are closed.