Familjer till Heimland: Den andra frukosten

Familjen Kagge

De är lite äventyrslystna och fria i själen, tycker om musik och dans, spelar själva gärna instrument och det finns en tradition i familjen att många försörjer sig på musik och teater. Trivs utomhus och är duktiga på att hitta vägen på resor, som ofta leder till värdshus… Lättsamma. Gillar att odla men främst blommor, inte så mycket mat. Kan av vissa anses vara lite slarviga och ansvarslösa, men också roliga att ha med på exempelvis fester. Deras favorittradition är Stenskutt – när man ska kasta en sten så nära som möjligt en annan, färgglad sten.  Man klär sig gärna i starka färger inspirerade av skog, himmel och hav, som starkt grönt, blått och gult. 

Familjen Harblad 

Håller i pengarna, lagar gärna saker och tycker inte om att slösa. Traditionella. Duktiga på hantverk, sparar på resurser. Skäms inte över att ha lappade kläder, tvärtom anses det vara ett bevis på att man är en bra person. Håller på med jordbruk och trädgårdsskötsel. Brukar anordna en årlig skördefestival, där de visar upp grödorna från sina trädgårdar. Duktiga på att lösa problem. Anses vara mycket rekorderliga men också lite tråkiga. Använder sig gärna av jordnära färger, som murriga gröna och bruna toner. 

Familjen Smörbock

 Generösa och delar gärna med sig av mat och saker till dem som behöver det. Duktiga på att laga mat och baka och tycker att det är viktigt att vara tillsammans. Har ett talesätt som går “om du är ledsen innan du ätit är du inte ledsen på riktigt”. Familjära, vänliga. Ogillar konflikter väldigt mycket. Förstår inte snålhet. Anordnar en årlig baktävling, där man i kamratlighet tävlar i vem som bakar bäst pajer, tårtor och andra bakverk. Betraktas som väldigt vänliga och generösa men också konflikträdda och sätter sig ibland i ekonomisk skuld till andra. Klär sig gärna i varma färger, som orange, rött, rosa och guld. 

Familjen Rotvält 

Framgångsrika som handlare, gillar att köpa och sälja saker. Mycket hederliga. Gillar pengar. En aning ”grumpy”, gillar att samla på fina grejer. Vill gärna ses som överklass. Njuter av materiella ting, visar gärna upp sig. Om de ska ställa till med exv en fest ska de upplevas extravaganta för att folk ska imponeras av dem. Vill ha en hög social status. Uppskattar att ha spelkvällar, med traditionella aktiviteter som gåtor och tärningsspel (som dock givetvis inte får leda till att de förlorar pengar). Betraktas som snikna men mycket pålitliga. Tycker om mörkare blå, lila och vinröda färger. 

Comments are closed.