Viktig information

På grund av läget i världen och Sverige just nu så har arrangörsgruppen tagit beslutet att skjuta fram lajvet Heimland: Om kriget kommer. Vi tittar på ett nytt datum i detta nu och så fort vi får klartecken från markägaren kommer ni få veta när lajvet blir av. Trots att det känns jättetrist att det blir så här så kommer vi ta tillfället i akt och använda tiden till att göra ett extra bra lajv! Med förhoppning om att kunna ses i en nära framtid, varma hälsningar från arrangörsgruppen <3

Coronaviruset/covid-19

Pegas styrelse följer informationen från myndigheter i rådande samhällssituation och ser idag ingen anledning att redan nu ställa in lajvet som är tänkt gå av stapeln i maj. Mycket hinner ändras på den här tiden så vår intention är att köra! 

Mer information kommer löpande! Och glöm för sjutton gubbar inte bort att anmäla er till lajvet!

Väntan är olidlig….

Är det bara jag som tycker att tiden både rusar förbi, samtidigt som det känns som att maj är alldeles för långt bort? Ett fåtal fina och soliga dagar blandas med regn och blask, åtminstone i Blekinge, och längtan efter lajv i ett ljummet majväder står högst upp på min önskelista just nu.

Arrgruppen hade för bara ett par dagar sedan ett skypemöte där det diskuterades lite allt möjligt. Vi ser verkligen framemot lajvet och att träffa er alla!

För att bota en del av min lajvabstinens planerar jag några syprojekt, även om det är lite knepigt att få till någon sytid med tre barn. Men lite nålbindning hinner jag med mellan varven.

Har du några frågor inför lajvet så är det bara att höra av sig till vår mail, vi bollar gärna idéer!

/Emma Feldmanis, huvudarr.

Anmälan är uppe!

Så, nu är äntligen anmälan till Om Kriget Kommer uppe på hemsidan, hurra! Så se nu till att anmäla er, ju tidigare desto bättre 🙂

Vi i arrgruppen är superglada för att flertalet församlingar anmält intresse för att komma på lajvet med sina olika “lajviga” ungdomsverksamheter, vi kommer bli ett gott gäng i skogen i maj.

Så, tveka inte att ta kontakt om ni har några frågor om lajvet, antingen genom att maila eller skriva i vår facebookgrupp för kampanjen : Lajvkampanjen Heimland. Mailadressen hittar ni under fliken Kontakt.

Varmt välkomna!

Hemsidan är uppdaterad!

Hurra och tjohej! Nu är hemsidan uppdaterad med information om nästa lajv, Heimland: Om kriget kommer

Det enda som inte finns på plats riktigt ännu är informationen om den nya religionen; Jordens barn och anmälningsdokumentet. Texten om Jordens barn kommer komma upp inom det snaraste och anmälningsdokumentet väntas komma upp efter jul.

Arrangörsgruppen ser verkligen fram emot lajvet och tveka inte att kontakta oss om det är något ni funderar över eller vill bolla med oss!

Ni når oss på vår mail: heimland@pegas.nu eller i vår grupp på facebook: Lajvkampanjen Heimland

Lajv på gång!

Nu viskas det i skuggorna om att det är nytt lajv på gång, hemliga meddelande skickas och en ny arrangörsgrupp har blinkande sett gryningens ljus. Förändringens vindar blåser upp kring Heimland och en ny väg trampas upp.

Boka redan nu in datumen vid Kristi himmelfärds-helgen 2020 i era kalendrar. 21-24 maj 2020 kommer nästa Heimland-lajv gå av stapeln!

Om endast några få dagar…

På lördag är det dags! Då händer Rövartid och Loppetorps skogar fylls av rövare, bybor, handelsfolk, underhållare och annat löst folk.

I skrivande stund är vi över 60 anmälda, vilket vi i arrangörsgruppen tycker är superkul! Idag tisdag den 3/9 är det sista dagen att anmäla sig för att vara garanterad mat på värdshuset.

Förhoppningsvis har vi vädret på vår sida, men oavsett sol eller regn så tror vi att dagen blir intensiv och riktigt skoj!

Vi ses på lördag i Mårdala!

Rövartid närmar sig!

Det närmar sig den 7 september och nu är det hög tid att skicka in sin anmälan! En ny flik har kommit upp på hemsidan, Mårdala och Rövarna, där lite mer information om byn Mårdala och historien bakom rövargänget har kommit upp. Kontakta gärna arrangör om du har frågor kring vad du kan/vill spela så hjälper vi dig att bolla. Hoppas på att se många av er i skogen den 7 september! /Emma, huvudarr

Rövartid 7 sep 2019

Nu är det dags för nästa kapitel i sagan om Heimland! Den 7 september välkomnas ni till Mårdala för ett endags-lajv i sann Ronja Rövardotter-anda! Lajvet riktar sig särskilt till barn, ungdomar och familjen men alla är såklart välkomna! Lajvet kommer hålla låg tröskel för att underlätta för nybörjare. Gillar du att smyga i skogen, tampas med rövare och festa på värdshuset så är detta lajvet för dig!

Nytt för det här lajvet är att åldersgränsen för att använda boffervapen är 8 år, läs mer om detta under regler.

Hoppas att vi ska ses i skogarna kring Mårdala i höst!

Mvh Emma Feldmanis, huvudarr