Heimland: Hantverksresan (vi hade i alla fall tur med lädret) 30 juli – 1 augusti 2021

Nu är informationen för det kommande lajvet i Heimland-kampanjen uppe på hemsidan, läs mer under lajvets flik. Arrangörsgruppen ser framemot att träffa er i skogen i sommar! Anmälan förväntas komma upp inom en snar framtid, en ändring är att lajvet kommer ta emot max 100 deltagare istället för 50 som vi sagt från början. Dock får det endast befinna sig 50 sittandes matgäster i värdshuset samtidigt så vårt fantastiska värdshus kommer erbjuda både utomhusservering och take-away 😉

Nu håller vi tummarna för att vi får fint väder i sommar och för att alla håller sig friska, håll ut och håll avstånd för nu hägrar lajvet i horisonten!

Save the date! Lajv 30/7-1/8 2021

Äntligen vågar vi tro att ett lajv ska kunna genomföras! Pandemin har varit tuff för oss alla men vi hoppas nu på att läget håller på att bli bättre. Därför har en liten arrangörsgrupp satts ihop och ett lajv i heimland-kampanjen planeras i detta nu. Så, boka in helgen den 30/7-1/8 i era kalendrar och håll tummarna för att vi åter kan ses igen i lajvbyn i Loppetorp i sommar.

Håll utkik här på hemsidan, mer information om lajvet kommer inom kort!

/ Pegas styrelse och arrangörsgruppen

Tjuvarnas natt är fullt!

Nu är platserna slut till lajvet Tjuvarnas natt den 23-25 okt, det känns verkligen jättekul! Om du är intresserad av att stå på vår reservlista så maila oss arrangörer: heimland@pegas.nu

Nu finns det en sida med info om droger och gifter i Heimland, denna ligger under fliken Kampanjen – Tjuvgillen – Droger och Gifter

Lite drygt en vecka återstår innan lajvet drar igång och det känns både pirrigt, nervöst och härligt på samma gång. Vi håller tummarna för att alla ska hålla sig friska och pigga så att vi kan mötas i Heimlands mörka skogar alldeles snart…

/Emma, huvudarr

Anmäl dig senast den 9 oktober!

Vi närmar oss strax 40 anmälda till Tjuvarnas natt, jättekul! Då vi har fått in förfrågning från en grupp lajvare att komma till lajvet endast över lördagen vill vi att ni som inte anmält er än men som planerar att komma att skicka in er anmälan senast den 9 okt. De platser som sedan finns kvar ges till lajvare som inte kan delta på hela lajvet. Vi arrgruppen ser fram emot att träffa er den 23 okt!

Höststädning den 4/10

Styrelsen vill inbjuda till fixdag och höststädning i lajvbyn den 4 okt. Vi kör igång kl.10 och håller på så länge som vi har lust och orkar. Klickar du i att du kommer i vårt facebook-evenemang så bjuder vi på korv 🙂

Sysslorna för dagen blir (förutom att träffas och prata lajv) lövräffsning och pinnplockning, helt enkelt att snygga till det i byn inför kommande lajv och den kallare årstiden. Ta väldigt gärna med en egen räfsa, arbetshandskar är alltid bra att ha och en sekatör kan komma väl till pass.

Arrangörerna för Tjuvarnas natt kommer vara på plats så vill du bolla någon lajvidé så står de till förfogande.

Kom om du är frisk och kry, varmt välkommen!

Bara 38 dagar kvar!

Nu närmar sig lajvet Tjuvarnas natt med stormsteg! Vi har en jämn ström av anmälningar men det finns fortfarande platser kvar. Nu är det också öppet igen för att anmäla sig till Vargen, så det går bra att anmäla sig till vilket tjuvgille man vill. Eller, så tillhör man inget tjuvgille utan låter sig eventuellt rekryteras under lajvets gång. Som sagt, vill ett tjuvgille ha dig som medlem så är det mycket svårt att tacka nej.

Det börjar bli fullt i våra hus på området, så anmäler du dig från och med nu så är det bra om du kan ordna med eget lajvboende.

När lajvet närmar sig så kommer vi maila ut praktisk information gällandes parkering, mat mm. Intriger kommer i största mån att ges gruppvis.

Vi i arrangörsgruppen ser verkligen fram att träffa er i skogen den 23 okt 🙂

Nytt lajv: Tjuvarnas natt

Nu kan vi äntligen komma med lite mer information kring vårt höstlajv Heimland: Tjuvarnas natt. Datum för lajvet är 23-25 okt, första helgen på höstlovet, och det utspelar sig i den sjaskiga byhålan Saltby.

I Saltby huserar slödder, patrask och skumraskare och det ryktas om att även de tre tjuvgillena använder byn som en knutpunkt för ohederliga affärer, uppgörelser och möten i natten. Här blixtrar knivarna i månens sken och lagens långa arm blundar för det mesta, så länge ersättningen är den rätta.

Lajvet är en upptakt till nästa års stora lajv “Heimland: Om kriget kommer” och har fokus på den undre världen. Vilken ställning ska de tre kriminella gillena Räven, Illern och Vargen ta till de oroligheter som det ryktas om? Kan de enas i sina planer och för en gång skull knyta varaktiga relationer eller kommer deras pakter att blåsa bort lika fort som ett darrande löv i höststormen?

Lajvet har än så länge en gräns på 50 deltagare, inklusive arrangörerna, så tveka inte att anmäla er så fort anmälan kommer upp på hemsidan!

Varmt välkomna! /Emma Feldmanis & Petra Kronvall/Hellbring