Tjuvarnas natt är fullt!

Nu är platserna slut till lajvet Tjuvarnas natt den 23-25 okt, det känns verkligen jättekul! Om du är intresserad av att stå på vår reservlista så maila oss arrangörer: heimland@pegas.nu

Nu finns det en sida med info om droger och gifter i Heimland, denna ligger under fliken Kampanjen – Tjuvgillen – Droger och Gifter

Lite drygt en vecka återstår innan lajvet drar igång och det känns både pirrigt, nervöst och härligt på samma gång. Vi håller tummarna för att alla ska hålla sig friska och pigga så att vi kan mötas i Heimlands mörka skogar alldeles snart…

/Emma, huvudarr

Anmäl dig senast den 9 oktober!

Vi närmar oss strax 40 anmälda till Tjuvarnas natt, jättekul! Då vi har fått in förfrågning från en grupp lajvare att komma till lajvet endast över lördagen vill vi att ni som inte anmält er än men som planerar att komma att skicka in er anmälan senast den 9 okt. De platser som sedan finns kvar ges till lajvare som inte kan delta på hela lajvet. Vi arrgruppen ser fram emot att träffa er den 23 okt!

Höststädning den 4/10

Styrelsen vill inbjuda till fixdag och höststädning i lajvbyn den 4 okt. Vi kör igång kl.10 och håller på så länge som vi har lust och orkar. Klickar du i att du kommer i vårt facebook-evenemang så bjuder vi på korv 🙂

Sysslorna för dagen blir (förutom att träffas och prata lajv) lövräffsning och pinnplockning, helt enkelt att snygga till det i byn inför kommande lajv och den kallare årstiden. Ta väldigt gärna med en egen räfsa, arbetshandskar är alltid bra att ha och en sekatör kan komma väl till pass.

Arrangörerna för Tjuvarnas natt kommer vara på plats så vill du bolla någon lajvidé så står de till förfogande.

Kom om du är frisk och kry, varmt välkommen!

Bara 38 dagar kvar!

Nu närmar sig lajvet Tjuvarnas natt med stormsteg! Vi har en jämn ström av anmälningar men det finns fortfarande platser kvar. Nu är det också öppet igen för att anmäla sig till Vargen, så det går bra att anmäla sig till vilket tjuvgille man vill. Eller, så tillhör man inget tjuvgille utan låter sig eventuellt rekryteras under lajvets gång. Som sagt, vill ett tjuvgille ha dig som medlem så är det mycket svårt att tacka nej.

Det börjar bli fullt i våra hus på området, så anmäler du dig från och med nu så är det bra om du kan ordna med eget lajvboende.

När lajvet närmar sig så kommer vi maila ut praktisk information gällandes parkering, mat mm. Intriger kommer i största mån att ges gruppvis.

Vi i arrangörsgruppen ser verkligen fram att träffa er i skogen den 23 okt 🙂

Nytt lajv: Tjuvarnas natt

Nu kan vi äntligen komma med lite mer information kring vårt höstlajv Heimland: Tjuvarnas natt. Datum för lajvet är 23-25 okt, första helgen på höstlovet, och det utspelar sig i den sjaskiga byhålan Saltby.

I Saltby huserar slödder, patrask och skumraskare och det ryktas om att även de tre tjuvgillena använder byn som en knutpunkt för ohederliga affärer, uppgörelser och möten i natten. Här blixtrar knivarna i månens sken och lagens långa arm blundar för det mesta, så länge ersättningen är den rätta.

Lajvet är en upptakt till nästa års stora lajv “Heimland: Om kriget kommer” och har fokus på den undre världen. Vilken ställning ska de tre kriminella gillena Räven, Illern och Vargen ta till de oroligheter som det ryktas om? Kan de enas i sina planer och för en gång skull knyta varaktiga relationer eller kommer deras pakter att blåsa bort lika fort som ett darrande löv i höststormen?

Lajvet har än så länge en gräns på 50 deltagare, inklusive arrangörerna, så tveka inte att anmäla er så fort anmälan kommer upp på hemsidan!

Varmt välkomna! /Emma Feldmanis & Petra Kronvall/Hellbring

Nytt datum för Heimland: Om kriget kommer + ett bonuslajv

Lajvet vi skulle genomfört i dagarna kommer skjutas upp ett år, till Kristihimmelfärds-helgen den 13-16 maj 2021. Detta tror vi kommer bli bäst, både för er lajvare och för oss i arrangörsgruppen. Coronapandemin har satt mycket på paus men det kommer bli en ny vår i Loppetorps skogar <3

Men, som plåster på såren kan vi glädja er med ett litet mindre bonuslajv som vi hoppas kunna genomföra. Boka in den 23-25 oktober 2020 i kalendern, för då tänker vi köra ett mellanlajv som upptakt inför maj 2021.

Alltså, lajv under första delen av höstlovet, och vi hoppas att så många av er som möjligt kan komma och skapa ett fantastiskt fint lajv tillsammans med oss! / huvudarrangör Emma tillsammans med arrgruppen

En lång väntan…

Arrangörsgruppen för “Heimland: Om kriget kommer” hoppas på att kunna släppa lajvets nya datum inom en snar framtid. Vi har haft svårigheter med att nå markägaren men får förhoppningsvis snart besked. Vi hoppas att ni har det bra därute i stad och på landsbygd, att ni mår bra och har hälsan. Vi längtar efter att få träffa er! 

Viktig information

På grund av läget i världen och Sverige just nu så har arrangörsgruppen tagit beslutet att skjuta fram lajvet Heimland: Om kriget kommer. Vi tittar på ett nytt datum i detta nu och så fort vi får klartecken från markägaren kommer ni få veta när lajvet blir av. Trots att det känns jättetrist att det blir så här så kommer vi ta tillfället i akt och använda tiden till att göra ett extra bra lajv! Med förhoppning om att kunna ses i en nära framtid, varma hälsningar från arrangörsgruppen <3