En vecka kvar!

Ja, gott folk, nu är det bara en vecka kvar till det är dags för Heimland: Den andra frukosten! Anmälningarna trillar på fint och vädret ser i dagsläget bra ut för nästa helg, låt oss hålla tummarna för att det fortsätter så!

I Skogbo pågår förberedelserna för fullt. Hyacinta Rotvält, värdshusets ägare och drivande person i byn, har skrivit många brev och detta är brevet som har gått ut till alla festdeltagare:

Kära vänner, nära och kära,

Med stor glädje och spänning vill jag välkomna er alla till den årliga sommarfesten i Skogby! Det här året lovar vi en fest som kommer att överträffa alla tidigare. Förbered era sinnen för en kväll fylld med den goda matens rikedomar, dansens virvlar, musikens harmonier och en tillvaro så fantastisk att ni kommer att önska att natten aldrig tar slut.

Vi kommer att sakna den spännande baktävlingen på plats i i år, men låt oss minnas ”Bullen” Smörbocks heroiska, om än lite för ambitiösa, rekordpajförsök med ett leende. Och växtligheten vid gamla bakugnen har ju nästan helt hämtat sig nu! Givetvis kan man fortfarande tävla med sina bakverk förstås, och vi kommer under festen också att fokusera på familjen Harblads odlingsframgångar och familjen Kagge kommer givetvis att få visa upp sina färdigheter i stenskutt! Det kommer förstås också bli den årliga skaldtävlingen, så öppna ert sinne för det vackra som omger oss och som är vår eviga inspiration.

Jag kan knappt vänta på att få dela detta otroliga tillfälle med er. Det kommer att bli en fest så fantastisk, så fin och så otrolig att sagorna om den kommer att leva kvar länge efter att de sista ljusen har brunnit ner. Jag är mer än nöjd över att så många av er kommer att vara där för att dela denna glädje med oss.

Vi ses under stjärnorna,

Hyacinta Rotvält

Ännu finns det tid att anmäla sig till lajvet, lördag 6/7 är definitiv deadline. Känner du dig tilltalad inför detta – hör av dig och häng med!

Det närmar sig!

På fredag är det yttepyttiga tre veckor kvar till sommarlajvet och arr peppar för fullt! Anmälningarna trillar in i fin takt och det börjar kännas riktigt bra!

Tveka inte att höra av dig om du har några funderingar inför lajvet, problem är till för att lösas!

Sommarlajv 2024

Nu är sommarens bylajv ”Heimland: Den andra frukosten” släppt! Det äger rum helgen vecka 28 och är ett hobinspireret lajv där fokus ligger på små konflikter/händelser i ätterna som är på plats. Så om du gillar sommarlajv, hober, god mat, dans och sång så kommer du att trivas med det här!


Välkomna!

/Petra, huvudarr

Bylajv med kort varsel

Då vårt tjuvlajv i maj tyvärr inte kunde bli av så stod vi plötsligt med en helt lajvtom sommar i Pegas-byn och så vill vi såklart inte ha det! Vi kommer därför att arrangera ett enkelt bylajv på området helgen vecka 27, se mer info på sidan som heter ”Heimland: Gullans sista dans”.

Så plocka nu fram paltorna ur garderoben, leta reda på en fäll att sova på och ditt bästa humör, så tar vi ett gammalt hederligt Heimland-lajv i kung Walters nåd!

Vi lättar på dräktkraven för Tjuvarnas Kamp

De vanliga riktlinjerna går att läsa här på denna sidan. Men till detta lajvet så lättar vi en aning till på dräktkravet. Vad menar vi med det? Jo, det är inte alls lika strikt ifall kläderna är korrekta eller tillhör de angivna årtalet på dräktskicks-sidan. Vanliga ”lajvien-kläder” fungerar alltså bra på detta lajvet.

Läs mer på sidan för Tjuvarnas Kamp.

Och glöm inte att anmäla er, lajvet är i skrivande stund knappt en månad bort!

Mat på tjuvarnas kamp

Självklart behöver alla kämpar och bybor mat mellan striderna. Värdshuset har därför bullat upp med rejäla portioner av närande och goda rätter.
Vi börjar på torsdagskvällen med en enklare middag så att ni orkar med förberedelserna och planeringen inför striderna.
På fredag och lördag serverar vi frukost, middagsmål och kvällsvard och på söndagen innan det är dags att återvända till edra hemorter blir det frukost.

Frukost 15 kr:
Gröt med äppelmos och mjölk. Bröd med pålägg. Kaffe, te varm choklad.

Lunch 20 kr:
Enklare rätter som fattiga riddare med tillbehör, Grizzlor (tänk en vikt pizza som värms på stekbord), varma smörgåsar, pannkakor med sylt. Det är inte bestämt vad det blir än.

Middag 20 kr:
Någon gryta med matgryn.
Korv med gyllenmos.
Bräckt skinka med potatis eller liknande.

Lakto- ovo vegetarianer och veganer kan vi hantera under förutsättning att vi får information i god tid före lajvet. Kontakta värdshusansvarig Svend Lindblom.

Vi kommer inte att ha jordnötter i maten- i övrigt klarar vi inte av att hantera födoämnesallergier eller överkänsligheter.

INSTÄLLT :( Tjuvarnas kamp – nu blir det lajv igen!

Nu blickar vi framåt mot Kristihimmelsfärdshelgen 2022; då planeras det för ännu ett lajv i Heimland-kampanjen. Vi vill bjuda in er till lajvet Tjuvarnas kamp, som går av stapeln den 26-29 maj i och kring Pegas lajvby i Loppetorp. Det kommer bli ett rafflande och spänningsfyllt lajv, med fokus på Heimlands tjuvgillen, strid och smyg i skogen, poängjakt och att vinna över fienden! Men, det finns också utrymme för att spela en helt vanlig byroll, som kan hantverka och hänga på värdshuset i godan ro. Och kanske ge ett tjuvgille en hjälpande hand eller två vid behov?

Håll utkik här på hemsidan då det löpande kommer dyka upp mer information.