Utrustningskrav

Heimland är en  kampanjevärld som är tänkt att vara nybörjarvänlig. Det finns dock vissa krav utrustningsmässigt, och vi förväntar oss att man åtminstone försöker hålla sig inom kampanjens vision och kontaktar arrangörerna vid funderingar kring vad som fungerar och inte fungerar på lajven. Tidsåldrar man bör försöka hålla sig inom är vikingatid till 1500-tal, alltså vikingatid, medeltid och renässans. Man kan och får blanda lite som man själv önskar, men vi föredrar mer historiska kläder snarare än rena fantasypåhitt med undantag för att man gärna får ha kläder som ser lite hob-aktiga ut också. Man kan säga att klassiska lajvkläder fungerar bra, men är du osäker så går det utmärkt att fråga en arrangör. Se gärna vårt galleri med inspirationsbilder på dräkter också! Det finns utöver detta även ett album på Pinterest för inspiration, sök på ”Heimland dräktinspiration”. För specifika koncept kan det hända att du kommer att bli ombedd att visa upp vad du har tänkt ha på dig, men generellt inte.

Material i kläder

Använd gärna: Linne, ylle, hampa, siden, sammet, läder, skinn.

Funkar i brist på andra alternativ: Bomull

Undvik: Fleece och andra syntettyger, krossad sammet.

Plagg

Använd gärna: Kjortel, tunika, hosor, brokor, ylle- och linnebyxor, påsbyxor, benlindor, kaftan, skjorta, pösskjorta, väst, mantel, struthätta, coif, påsmössa, slöja, nålbundna plagg, kjol och livstycke, rock.

Funkar i brist på andra alternativ: Stickade vantar och mössor, korsetter av olika slag.

Undvik: Moderna kläder med medeltida touch, dragkedjor etc.

På fötterna

Använd gärna: Skinnskor och skinnstövlar, barfota, patinor, hosor med lädersula.

Funkar i brist på andra alternativ: Moderna, diskreta skinnskor och stövlar i naturliga färger (med gummisula), träskor, neutrala sandaler och ballerinaskor.

Undvik: Gummistövlar, gymnastikskor (inte heller täckta med tyg eller läder).

Comments are closed.