Sökta Roller

Utöver de sökta rollerna går det givetvis bra att ta fram ett eget koncept! Läs kampanjen och stämningstexten för inspiration. Hör gärna av dig till arrangörerna om du har några frågor.

NPC

Om du anmäler ditt intresse som NPC kommer du tilldelas en tid på en eller flera av lajvets dagar där du förväntas gestalta en NPC. Det vi behöver mest är individer som spelar dimgastar. En dimgast är en spegelbild av din vanliga karaktär men utan dennes sinne. Den finns bara på plats i jakt på offer. Dimgastar kommer ha en eller flera ledare när det beger sig. Du förväntas inte agera ensam.

De går också bra att gestala en annan karaktär eller monster. Men du får själv stå för utrustningen. Om du har något i åtanke får du gärna fota dig själv i utrsutningen så hittar vi på något tillsammans som passar på lajvet.

Gillen / gillesrepresentanter

Gillen som vill öka sin makt och inflytande i rådet genom att kontrollera vad som händer i Svartemyr – en av de platser där allting började. Givetvis kommer ni inte hålla sams.

Det kan finns en otalig mängd med gillesrepresentanter på lajvet. Bara fantasin sätter gränsen. Är det så att du representerar en av de större gillena som skomakargillet, eller kanske hattmakarna? Eller kanske ett av de mer obetydliga, som grisvaktarna,  som är här för att försöka komma upp sig?

En grupp kan gestaltas likt ett större adelsfölje eller som en liten grupp med knegare. Även enstaka gillesrepresentanter av olika status är ok.

Akademiker

Det är mycket magi i rörelse, och framför allt är det nya skiftningar som har märkts i magin på senaste tiden. Detta måste givetvis undersökas och är ett ämne som man närmar sig till från olika håll beroende på sitt forskningsområde. Här söker vi akademiker från olika grupperingar inom akademin. Ni kommer nog att vara en del i luven på varandra.

Draksvurna

Draksvurna som är där för att de flockas där Drakens vasaller beger sig, eller arbetar för Drakens syften där de inte är. Dessa är extremister och drar sig nästan inte för något. De hittar, trots sitt extrema beteende, sympati hos gemene draktroende. Vi ser gärna att draksvurna gestaltas likt en ”ond”, och stereotypisk fantasykult med munkkåpor, blodsoffer och ritualer.

Du måste INTE välja draksvuren som ditt huvudkoncept. Det går aldeles utmärtk att spela exemepelvis en akademiker eller gillesmedlem och samtidigt vara draksvuren. Du kommer bli insyltad i deras intriger givetvis, men du har primärt ditt ”vanliga” liv att koncentrera dig på.

Enklare koncept

Äventyrare på jakt efter rikedomar, makt eller helt enkelt bara äventyr. Du kan vara skattletare, monsterjägare eller någonting helt annat. Låter du dig anlitas eller jobbar du endast för dig själv?

Rövare av den klassiska sorten. Ni har ert läger ute i skogen och livnär er på de som strövar för långt från byn. Kanske har ni tidigare tillhört ett gille som gått i konkurs på grund av någon olycklig händelse utanför er kontroll? Kanske har ni bara blivit uteslutna då ert hantverk inte sålde tillräckligt bra? Oavsett skäl så har ödet sett till att ni hamnat tillsammans på denna olagliga bana. Skulle något kunna få er på andra tankar eller är ni så pass fastkörda nu att ni är bortom räddning?

Tjuvar, på jakt efter rikedom. Troligtvis har du hört talas om att en nyckel hittats i trakten. Om du kan lyckas lägga beslag på en andra skulle du troligtvis kunna sälja den dyrt till högstbjudande. Kanske tillhör du ett tjuvgille, är du här i deras tjänst eller utan deras vetskap? 

Och var inte rädda… För att spela ickemänskliga roller! Inom alla grupper finns rum för alver, troll, orcher och en hel del annat!

Värdshuset

Vi söker värdshusansvariga till lajvet! En värdshusvärd/värdinna (eller båda) och ett antal pigor, drängar och liknande som under lajvet kan ordna med mat och dryck åt deltagarna och se till att värdshuset hålls igång. Antingen en hel grupp som vill ta ansvaret, eller att enstaka människor söker sig till uppdragen!

När man arbetar på värdshuset under lajvet betalas ingen anmälningsavgift (dock medlemsavgift) och mat ingår. Man får dessutom säkrad sovplats inne i vårt fina, uppvärmda värdshus!

Om du är intresserad av att arbeta i värdshuset, maila oss genast på mixtura@pegas.nu så kan vi prata om saken!