Sökta Roller

Utöver de sökta rollerna går det givetvis bra att ta fram ett eget koncept! Läs kampanjen och stämningstexten för inspiration. Hör gärna av dig till arrangörerna om du har några frågor.

Gillen / gillesrepresentanter

Gillen som vill öka sin makt och inflytande i rådet genom att införskaffa och tygla hemligheterna som nycklarna kommer att blotta. Givetvis kommer ni inte hålla sams.

Det kan finns en otalig mängd med gillesrepresentanter på lajvet. Bara fantasin sätter gränsen. Är det så att du representerar en av de större gillena som skomakargillet, eller kanske hattmakarna? Eller kanske ett av de mer obetydliga, som grisvaktarna,  som är här för att försöka komma upp sig?

En grupp kan gestaltas likt ett större adelsfölje eller som en liten grupp med knegare. Även enstaka gillesrepresentanter av olika status är ok.

Akademiker

Akademiker som är här för att söka efter nycklar, och studera den eventuella ritualen. Här söker vi akademiker från olika grupperingar inom akademin. Ni kommer vara en del i luven på varandra.

Draksvurna

Draksvurna som är där för att lägga beslag på nycklarna och de hemligheter som de bringar. Dessa är extremister drar sig nästan inte för något. De hittar, trots sitt extrema beteende, sympati hos gemene draktroende. Vi ser gärna att draksvurna gestaltas likt en ”ond”, och stereotypisk fantasykult med munkkåpor, blodsoffer och ritualer.

Du måste INTE välja draksvuren som ditt huvudkoncept. Det går aldeles utmärtk att spela exemepelvis en akademiker eller gillesmedlem och samtidigt vara draksvuren. Du kommer bli insyltad i deras intriger givetvis, men du har primärt ditt ”vanliga” liv att koncentrera dig på.

Skogslevande

Skogslevande grupp svurna till naturens och de ursprungliga alverna levnadssätt. Tänk er samling av människor, svartblod, mörkeralver, och alver som lever likt de klassiska skogsalverna, tillsammans, och delar även dess ideal.

Vill ni rubba balansen, eller medla för att bevara den?

Enklare koncept

Äventyrare på jakt efter nycklar. Är du en monsterjägare, eller kanske en skattletare? Låter du dig anlitas eller jobbar du endast för dig själv?

Rövare av den klassiska sorten. Ni har ert läger ute i skogen och livnär er på de som strövar för långt från byn. Kanske har ni tidigare tillhört ett gille som gått i konkurs på grund av någon olycklig händelse utanför er kontroll? Kanske har ni bara blivit uteslutna då ert hantverk inte sålde tillräckligt bra? Oavsett skäl så har ödet sett till att ni hamnat tillsammans på denna olagliga bana. Skulle något kunna få er på andra tankar eller är ni så pass fastkörda nu att ni är bortom räddning?

Tjuvar, på jakt efter rikedom. Troligtvis har du hört talas om att en nyckel hittats i trakten. Om du kan lyckas lägga beslag på en andra skulle du troligtvis kunna sälja den dyrt till högstbjudande. Kanske tillhör du ett tjuvgille, är du här i deras tjänst eller utan deras vetskap? 

Värdshuset

Vi har fyllt dessa platser!

Värdshuset söker 4st serveringspersonal. Arbetstider 08:00 till 23:00. Serveringspersonalen delar upp arbetet internt. Två måste vara på plats under arbetstiderna.

Ingående arbetsuppgifter, servera, plocka disk, diska, hämta vatten och ved.

Serveringspersonal kommer in gratis på lajvet(exkluderat medlemsavgiften). Boende i det uppvärmda värdshuset ingår!