Vision och stämningstext

Visionen med Mixtura är en kampanj i genren high fantasy, men där man går ifrån den traditionella föreställningen att olika raser är segregerade och ofta osams. Man har i Mixtura levt i fred mellan raserna länge och där är inte konstigt att exempelvis ens smed är orch, ens bankir är alv och ens granne en dvärg. Detta ska skapa utrymme för lajvare som vill utforska en särskild sorts sminkroll, men kanske inte per automatik bli ”fienden” i landet etc. Man kan även med detta koncept experimetera med fördomar mellan raser, rasism i viss utsträckning och att vidga sina vyer gällande previlegium osv. Vi har total nolltolerans på off-rasism och -sexism och vill skapa en trygg miljö för våra lajvare.

Vi har också förhoppningar om att utöver att upptäcka Mixturas hemligheter så kommer även ni lajvare att bidra till världen och lajvets alla aspekter med era idéer och er egen fantasi.

Stämningstext

I det dimhöljda riket Mixtura har saker länge gått sin gilla gång, men allt det ser ut att ändra sig. För en kort tid sedan fann man en del av en nyckel strax utanför den näst intill bortglömda utposten Svartemyr. Strax därefter började alla siare och orakel runt om i landet uttala samma profetia, som om de talat med samma mun. De talade om att nyckeln var en av tre och att när alla blivit funna skulle låset uppenbara sig och hemligheter avslöjas. Då det är otroligt ovanligt att siarna är överens uppmärksammades detta extra mycket av såväl gillen som medlemmar av den magiska Akademin och diverse äventyrare, vilka alla nu drar mot Svartemyr i hopp om att finna de andra nycklarna och lägga vantarna på vad som döljer sig bakom det mystiska låset. Är det skatter, magiska föremål eller något man inte ens kan föreställa sig? Jakten kan börja. Samtidigt har dimvandrarna råkat på en otrevlig upptäckt. Från att bara ha kunnat vandra genom dimmorna utan att skadas eller kunna ta med några föremål så har de, ofta på gruvliga sätt, nu märkt att de inte bara kan göra detta, utan att de också kan guida andra i dimmornas drömlika värld. Ja, någonting håller i sanning på att hända i Mixtura, och du kan bli en del av det.