Praktiskt och anmälan

När?

26-28 april 2024. Tanken är att påbörja lajvet på kvällen den 26:e och avsluta det ganska tidigt den 28:e, med gott om tid att både packa ihop, ta foton och umgås!
Måste du av någon anledning anlända eller avtåga vid andra tider och datum än de som anges bör du kontakta arr så löser vi det!

Huvudarrangör

Yvonne Undin är huvudarrangör för Mixtura – Drakens vingar. Hon har självklart stor hjälp av en grupp andra medlemmar i föreningen Pegas. Vill du komma i kontakt med huvudarrangör går det bra att maila till mixtura@pegas.nu

Anmälan

Länk till anmälningsformulär finner du här:
https://forms.gle/yXxR1Zaf1hS9a6q29
När du anmält dig kommer du att få ett mail med en kopia av din anmälan så att du inte glömmer bort vad du skrivit.
Om du inte önskar anmäla dig via anmälningsformuläret eller har frågor så kan du skicka ett mail.

Betalning

Anmälan inte är klar innan betalning av lajvavgift och medlemsavgift gjorts till Bankgiro 5711-2450 eller Swish 1233444635. Anmälan är helt godkänd först när betalning kommit in.

Kostnad

  • 250:- lajvavgift för vuxen.
  • 150:- lajvavgift för ungdom över 15 år.
  • 100:- lajvavgift för barn över 7 år. Barn under 7 år åker gratis.
  • 50:- obligatorisk medlemsavgift i Pegas lajvförening 2024 för alla. 

Det kan tillkomma ytterligare kostnad för boende och uppvärmning. Se nästa stycke Sovplatser.

Sovplatser

Begränsat antal sovplatser i hus finns tillgängliga. Kontakta arr.

Även om man anger att man vill sova i hus på anmälan betyder det inte att man är garanterad en husplats. Det betyder inte heller att man är garanterad ett privat hus, det kan bli att man får dela hus med nya kamrater.

Sovplats i hus kostar 50:- per person(i skrivande stund 2024). Pengarna går till husets underhåll. Kostnad för uppvärmning kan tillkomma ifall man själv inte står för den. Uppvärmningskostnaden baseras på förbrukning och uppmätes efter lajvet. Uppvärmningskostnaden fördelas mellan husets residenter. Det är inte garanterat att alla hus har en värmekälla.

Bäddarna är i de flesta fall fasta britsar av trä. I vissa hus finns det även plats att bereda en egen bädd på golvet, men då rekommenderas en fältsäng eller ett bra liggunderlag för att kombattera markkylan.

Tält och läger

Det finns gott om plats i och omkring byn att resa tält. Ute i skogen finns det många bra lägerplatser för de som inte vill bo i eller nära byn.

Längre ute i skogen tillåter vi militärtält. Nära och omkring byn är det mer historiska läger som gäller.

Det finns möjlighet att slå upp eget tält och sova off. Offen är nära byn.

Mat och dryck

Mat och dryck kommer att serveras på värdshuset till ett fördelaktigt pris. Mer information kommer närmare lajvet. Dricksvatten kommer att finnas tillgängligt.

Dass och hygien

Det finns dass på området och där kommer toalettpapper och tvättmöjligheter att erbjudas.

Bytesrunan och stöld

På lajvet är det endast tillåtet att stjäla magiska symboler, magiska objekt, intrigföremål,, inlajvdokument (brev, dokument mm), inlajv-pengar, och saker märkta med bytesrunan. Inget annat får lov att stjälas!

Bytesrunan ser ut som ett taggigt B som du målar på undersidan av ditt stöldtillåtna objekt.  Du kan också göra en liten etikett som du binder fast med ett litet snöre i föremålet.

Intrigföremål, magiska symboler, magiska objekt etc, dvs allt som stjäls under lajvet, exkluderat ting med bytesruna, skall lämnas på bardisken när lajvet är slut. 

Saker märkta med bytesrunan kan komma att byta händer permanent. Märk inte saker som ni vill ha tillbaka efter lajvet. Bytt är bytt!

Hur man tar sig till lajvområdet

Med bil

Google maps: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1bEznFlMzkMvl819CAnViyHMMlTY&usp=sharing

Här finns avtagsvägen som leder till byn:
Koordinater
SWEREF 99 TM
N 6247167, E 527479
WGS84
56°22’6.1″N 15°26’41.4″E

Från Karlskrona:
Kör mot Växjö på väg 122. Vid Alnaryd sväng höger mot Holmsjö. Fortsätt i 3,4 km. Sväng höger in på liten skogsväg. Följ arrangörernas anvisningar.

Från Växjö
Kör mot Karlskrona på väg 122. Vid Alnaryd sväng vänster mot Holmsjö. Fortsätt i 3,4 km. Sväng höger in på liten skogsväg. Följ arrangörernas anvisningar.

Med kollektivtrafik

Från Karlskrona
Ta bussen till Rödeby centrum. Därifrån går det att åka med öppen närtrafik mellan kl 08 och kl 18. Se information nedan.
Tåg norrifrån
Kliv av i Holmsjö och byt till öppen närtrafik. Detta är den enklaste vägen.

Öppen närtrafik
Här hittar ni all information om öppen närtrafik i Blekinge https://blekingetrafiken.se/reseinformation/oppen-nartrafik/
Hur reser jag?
I Öppen närtrafik reser du mellan valfri adress och så kallade målpunkter i ditt geografiska område. Målpunkterna ligger i närheten av handel, sjukvård och övergång till/från buss och tåg. Du kan alltså kombinera din resa i Öppen närtrafik med vår linjetrafik. Öppen närtrafik kan användas över kommungränserna.
Priser
För Öppen närtrafik gäller samma priser som för enkelbiljetter i buss-/tågtrafiken. Om du påbörjar din resa med Öppen närtrafik köper du biljett i vår app eller i fordonet. Du kan betala med betalkort, faktura eller kontant. Du kan även betala din resa med Swish. När du beställer din resa så ska du meddela om du betalar med Swish. Swish-numret är 123 546 54 71.

Kom ihåg att behålla ditt kvitto om du ska resa vidare med linjetrafik. Kvittot är din biljett för vidare resa inom de zoner du betalat för. I appen finns din biljett i menyn ”Biljetter”.

Om du påbörjar din resa med buss/tåg kan du betala för hela resan i vår app, ombord på buss, i biljettautomat eller hos våra ombud. Detta betyder att du kan köpa biljett för hela ressträckan även om endast en del av resan görs med Öppen närtrafik.

Högst två barn reser gratis per resenär med vuxenbiljett.

Beställ resa till: Loppetorp 107, 37340 TVING. Be föraren att släppa av er antingen vid korsvägen alldeles intill, eller vid den lilla skogsvägen, se kartan. Det är inte jättelångt att gå

Hjälp oss sprida ordet!

Det finns några sätt du kan hjälpa oss att sprida ordet.

Bjud in dina kompisar till facebookeventet: https://fb.me/e/10XJwBOTP

Bjud in dina kompisar till discordservern: https://discord.gg/fAHcr6w4MB