Praktisk information

Praktisk information för Heimland: Om kriget kommer

OBS! Nytt datum! 13-16 maj 2021

Incheck 13 maj, arrangörer kommer vara på plats i byn under större delen av dagen. Off-möte på värdshuset kl. 20. 

Lajvstart: när du vaknar på morgonen den 14 maj.

Lajvslut: när du vaknar på morgonen den 16 maj. 

Utcheck sker under söndagen, då ska ditt läger ska vara städat och godkänt av arrangör innan du får checka ut hos ansvarig arrangör på värdshuset. 

Om du behöver anlända under lajvets gång så måste du komma ombytt och söka upp arrangör för att meddela att du är på plats. Om du behöver lämna lajvet innan det är slut måste du meddela arrangör att du lämnar området. 

Plats

I vår lajvby i Loppetorp, strax norr om Tving, norr om Karlskrona. Se mer info under fliken Lajvområdet.

Åldersgräns

Lajvet har ingen åldersgräns men är du under 15 år måste du ha en fadder som är över 18 år med dig. Boffervapen får bäras av alla som är femton år eller uppåt när lajvet startar (eller fyller femton år under 2020). Detta är också vår åldersgräns för alla former av stridande roller samt att vara i strid under lajvet. Undantag är sladderdolk utan stomme som för bäras oavsett ålder.

Kostnad

Lajvet kostar 200 kr. För att få delta på lajvet måste du vara medlem i Pegas lajvförening, det kostar 50 kr. Alltså, är du inte medlem kostar det 250 kr att delta.  Anmälningsavgiften ska vara inbetald senast den 30 april 2020. För betalning för större grupper, så som församlingar eller liknande kan allt betalas på faktura. Kontakta arrangörer vid gruppbetalning. För mer information om anmälan och betalning, se under fliken Anmälan.

Mat

Under lajvet kommer värdshuset att ha öppet från tidig morgon till sen kväll. Det kommer däremot inte att serveras något före lajvets början eller efter lajvets slut så tänk på att förbereda lite egen mat för det.

Vi serverar frukost, enklare lunch och middag. Så här kan en meny se ut:

Frukost:

Havregrynsgröt med mjölk och äppelmos. Bröd med ost eller skinka. Kokt ägg. Te och kaffe.

Lunch:

Fattiga riddare, varm dubbelmacka med ost och tomat, pannkakor. Saft eller vatten.

Middag:

Bulgur, ris, couscous med vegetariska grytor. Tillbehör, friterade ärtbollar, vegetariska biffar, falafel eller animaliska alternativ som bräckt skinka, korv, fläskben.

Pris, ungefär (det beror lite på vilka råvaror vi får tag på):

Frukost 10 kr

Lunch 10 kr

Middag 20 kr

Kaffe och te 5 kr

Cider och lättöl 10 kr/stop

Om specialkost: vår mat är i grunden lakto- ovo vegetarisk, eller vegansk. Är du vegan kan vi oftast fixa till något.

Vi har aldrig jordnötter i maten. I övrigt kan vi inte garantera någon specialkost. Är du glutenintolerant, laktosintolerant eller allergisk mot något är du själv tvungen att ansvara för det. 

Om du undrar vad som finns i maten är du välkommen att fråga på lajvet, men gör det helst i förväg, inte när vi serverar för då brukar det vara lite stressigt.

Betalning sker kontant, helst med tio eller fem kronors-mynt. Vi tar inte emot swish, kort eller annat i värdshuset. Så se till att du har mynt med dig.

Om det går som vi tänkt kommer vi att ha en bankir som kan växla pengar under lajvet. Sedlar eller swish till mynt.

I anmälan kommer du få uppge om du planerar att äta på värdshuset eller om du tänker laga din egen mat, detta för att vi ska få ett hum om hur mycket mat som det ska planeras för. 

Sovplats/läger

Det kommer finnas begränsat med sovplatser i husen i byn, meddela i anmälan om du behöver boende. Gällandes husen i byn tillhör de flesta privata husägare som har förtur till sitt hus under lajvet. Om du får boende i ett privatägt hus så kommer en avgift på 50 kr per person i huset tas ut.  Medhavda paviljonger, vikingatält, andra lajvtält, vindskydd och dyl. samt militärtält är välkomna inne på området, det finns gott om fina lägerplatser runt om byn. Observera att du endast får slå upp ditt läger på godkänd plats så kolla av med arrangörerna först. Om du tänker laga mat i ditt eget läger rekommenderar vi att du har eldfat med dig. Man får inte göra egna eldstäder om detta inte kommit överens om med arrangörerna i förväg. 

Parkering

Parkering kommer ske på bonden Lasses gård, så efter att du lämnat av dina saker på lajvområdet följer du pilarna till anvisad parkering. Då vägen in till byn är mycket smal och gropig så ser vi helst att du lämna av era saker utanför området och bär in dina grejer. Om du vet att du kommer ha stor packning så meddela arrangörerna så att vi kan guida dig på plats så nära ditt läger som möjligt. Parkering någon annanstans är ej tillåten, endast arrangörsbilar får finnas på anvisad plats. räddningstjänst måste kunna komma fram. 

Sanitet/Vatten/Ved

I byn finns det fyra dass. Där kommer det finnas toapapper, våtservetter och handsprit. För de som ska bo längre ut från byn håller vi på att titta på en lösning. 

Vatten att dricka kommer finnas på värdshuset, behöver du vatten i ditt läger för annat bruk vill vi att du tar med det själv. Om det finns vatten i byns brunn kommer det i första hand användas av värdshuset. 

Ved för egen matlagning kommer finnas på plats och ingår i anmälningsavgiften, vill du elda för mysets skull i godkända eldstäder ( om det inte är eldningsförbud) så får du gärna plocka döda kvistar från marken i skogen eller ta med egen ved.

Tobak/Alkohol

Lajvet är rökfritt, det innebär att du inte får röka på vårt område. Behöver du röka så går du utanför området och ser till att ingen störs av din rök. Dina fimpar tar du med dig hem igen. 

Snusning är tillåtet så länge inget snus slängs någon annanstans än i soporna. 

På lajvet är det totalförbud att dricka alkohol överstigande lättöl och motsvarande. 

Lajvet är ett samarbete mellan Pegas lajvförening och Svenska kyrkan Ronneby Pastorat. 

Comments are closed.