Valuta, mat och dryck

1940: En Svensk TigerPraktisk informationSökta rollerScenarioStämningstext: IngenjörenStämningstext till 1938: Pyrande GlödValuta, mat och dryckInspirationKläder och utrustningReglerArrangörernas visionArrangörskontakt

Under lajvets incheck kommer tidsenliga pengar att delas ut till deltagarna, mängden i förhållande till hur välbeställd rollen är.

På lajvet kommer det ske mat och alkohol-försäljning i Villans bar. För att handla mat och dryck behöver man kuponger i form av upptryckta fem-kronorssedlar. Dessa kuponger kan man köpa innan lajvet börjar för riktiga pengar, de kommer att kosta 10 kr st. Dessa byts sedan mot mat eller dryck i restaurangen eller i baren. Alkoholfria drycker kommer även serveras.

Priserna på mat och dryck kommer ligga på 10-30 kronor, alltså en eller flera kuponger.

Använder man inte upp alla de kuponger som man köpt kan man vid lajvets slut lämna tillbaka de återstående och få tillbaka motsvarande pengar. Likaså om man under lajvets gång gör av med köpta kuponger men önskar att handla mer kan man ta kontakt med någon ur arrangörstruppen och köpa fler kuponger.

Observera: under lajvet kommer det inte finnas obegränsade mängder med alkohol.

Som det står i reglerna så får inte medhavd alkohol förekomma, likaså bestämmer huvudarrangören och säkerhetsansvarige när en lajvare är för förfriskad och har all rätt att avhysa den för berusade lajvaren från lajvområdet. Alkoholen ses från arrangörshåll som en stämningshöjare och INTE som en stämningsförstörare.

Endast de som är 20 år kommer att få handla i baren, de som är yngre än så får endast dricka det som är tillåtet enligt svensk lag.

Alla som deltar på lajvet är myndiga och vi förväntar oss att alla kan ta ett eget ansvar för sitt drickande och beteende gentemot övriga deltagare. Vi hoppas på ett trevligt lajv!

Kommentera