Heimland: Ting För Fred

logga4abannerpegas

Till våra vänner och fränder i vår kära grannby Sjöhagen,

Undertecknad skriver till er i stor oro kring vad som sker i landet nu när de vildar som plågat Västmark tar sig allt djupare in i Heimlands skogar och jag fruktar att de snart kommer att vara vid vår port. Dagen före igår emottog jag bud ifrån min frände Harald Ulvson i Stenmo nära gränsen. Tydligen så har vildarna passerat dem och med hot om våld fört med sig Haralds dotter Karin. Ännu råder stor förvirring kring vad de egentligen vill ha och jag kan inte utgå ifrån annat än att de inte har fredliga syften. Enligt Harald ska de ha påtalat att de har enorma resurser i manskap som kommer ifrån väst och han råder oss att inte anfalla dem och äventyra liv och lem.

Jag föreslår härmed att vi samlar ihop folk och fä härifrån trakten och rådgör kring vad vi gör om de kommer till oss. Vapen har i var fall inte vi gott om och våra unga är knappast stridsdugliga om vi trots allt behöver försvara oss. Kanske kan vi hålla rådet i Sjöhagen, till vår bedrövelse brann vårt värdshus och enda dugliga lokal att inhysa många till grunden för ett månvarv sedan. Jag föreslår att vi håller rådet i mitten av juli månad och jag hoppas att så många som möjligt kan närvara.

Med stor bedrövelse och oro,

Karl Bocksöga

Lagman i Kullabo

 

cropped-logo2.jpg

Välkomna till Ting för fred, ett by- och spänningslajv i lajvkampanjen Heimland!

 

I Sjöhagen rullar livet på som vanligt, tills det kommer nyheter ifrån Grimstad. Det berättas att kung Walter saknas och detta chockar folket som tycker mycket om sin monark. Därefter kommer det ett brev till Edwald Ståhlhandske, lagmannen, där lagmannen i Kullabo, en grannby, uttrycker sin oro över ett folkslag ifrån väst som verkar vara på väg till trakterna. Han uppmanar till att hålla ett ting där byarna kan diskutera hur man ska kunna försvara sig och om man vill samarbeta för försvar.

Lajvet kommer att fokusera på bylajvande och till viss del på spänningslajvande, det passar därför för familjelajvare, nybörjarlajvare och givetvis andra som vill ha ett roligt och givande lajv!

 

Praktisk information:

När: 19-21 juli 2013

Var: Pegas lajvområde i Loppetorp utanför Karlskrona

Inchecken öppnar på fredag 19’e klockan 12.00 och slutar 18.00 (man kan checka in senare, men då får man kanske jaga arr), bymöte 20.00. Lajvet startar när man vaknar på lördag 20’e och lajvslut kring lunch på söndag 21’e ca. klockan 12.

Pris: 100:- för medlemmar i Pegas 2013, 150:- för icke medlemmar varav 50:- i medlemsavgift.

Boende: Antingen kan man bo in i medeltidstält i byn eller strax utanför, in i icke kamouflagemönstrat militärtält strax utanför byn eller ute i skogen eller off i modernt tält i offlägret. Kontakta arr vid frågor.

Mat och vatten: På värdshuset serveras frukost, varav gröt, dryck och smörgås ingår i lajvpriset, enklare lunch och middag samt förfriskningar. Vatten kan hämtas i brunnen i byn eller i offen.

 

Anmälan Ting För Fred

Kläder Heimland

Heimlands stadsapparat

Byar som är representerade på lajvet

Kampanjevärld Heimland

Regler:

Åldersgräns för att lajva: 15 år för att vara där utan målsman eller en ”fadder” (någon som ansvarar för dig), men det finns ingen undre (eller äldre!) åldersgräns för att delta på det här lajvet! Som gruppledare vill vi helst att du är över 18 år.

Stridande roller: Åldersgräns för att bära vapen är 16 år och alla vapen måste vara av arr godkända boffervapen. Är du osäker på om ditt vapen kommer att bli godkänt på lajvet, kontakta arr innan. Tänker du bära rustning, kontakta arr innan och berätta vad du har tänkt dig och hur det passar din roll. Likaså om du har tänkt bära pilbåge.

Alkohol: Förtäring av alkohol i rimliga mänger är tillåtet på Pegas område, däremot råder det TOTALFÖRBUD av alkohol inom värdshuset väggar. Arr förbehåller sig rätten att avvisa personer som vi anser är för berusade till offlägret alternativt avvisa personen helt från lajvet om för mycket problem uppstår.

Tobak: Rökning på värdshuset är förbjudet, rökbänk finnes utanför. Cigaretter är olämpliga överlag, rök i så fall hellre cigariller men absolut helst pipa. Portionssnus är förbjudet.

Fysiskt lajvande: Det kan förekomma fysiskt lajvande, känner man att man absolut inte vill bör man välja en roll som inte kommer hamna i bråk.

Sökta roller:
Bybor ifrån Sjöhagen och de tre omgivande byarna: Kullabo, Älvstorp och Lindstad.
Det är bra om man har ett yrke i åtanke, förslag;
Bonde
Smed
Bymedikus
Grönsaksodlare
Bagare
Skomakare
Sömmerska/skräddare
Tiggare
Präst
Värdshuspersonal
Resande personer;
Underhållare
Försäljare
Knektar på väg till västra gränsen
Ett adelsfölje med  baron/baronessa från närmsta stora staden
Vildar ifrån väst (”barbarer”) (kontakta arr för mer info om detta folk!)
Borgare ifrån huvudstaden

För frågor kontakta Petra Andreasson på petra.andreasson@hotmail.se

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *